logo mens counselling mob

  • Slide Counselling-Coaching

Chronische ziekte en patiëntenverenigingen

Leven met een chronische ziekte is niet makkelijk. Als de diagnose van een chronische ziekte wordt gesteld, zullen er aanpassingen nodig zijn. Veranderingen in leefwijze, (eet)gewoonten, werk of (sociale) omgeving die noodzakelijk zijn vragen soms veel van het aanpassingsvermogen. Een tijdelijke gesprekspartner kan helpen de eigen kracht te hervinden en het eigen vermogen tot aanpassen te activeren of vergroten.

De initiator van deze specialisatie was de Alvleeskliervereniging. De Alvleeskliervereninging (AVKV) is een landelijke patiëntenvereniging die opkomt voor de belangen van patiënten met een aandoening aan de alvleesklier. De vereniging merkte dat mensen, die een steuntje in de rug nodig hebben, moeilijk de juiste gesprekspartner vonden om hun moeilijkheden, die de aandoening in hun dagelijks leven veroorzaken, te delen en te zoeken naar verlichting. Daarom heeft de AVKV een tijdelijke samenwerking met mijn beroepsvereniging, de ABvC gezocht, om counsellors te zoeken die zich wilden verdiepen in deze patiëntengroep. In mijn nabije omgeving ben ik in aanraking gekomen met het leed dat een aandoening van de alvleesklier kan veroorzaken. Dit is mijn persoonlijke motivatie me aan te sluiten en leden van de AVKV en andere patiëntenverenigingen zo goed mogelijk proberen te ondersteunen in hun zoektocht naar een lichter leven.

Niet alleen patiënten met een aandoening aan de alvleesklier lopen tegen moeilijkheden aan in het dagelijks leven. Ook mensen met een andere chronische aandoening lopen tegen dezelfde uitdagingen aan. Counselling werkt ondersteunend en verlichtend in het leven met een chronische aandoening.

Ieder mens is verschillend. De begeleiding zal dan ook uit maatwerk bestaan. Kijken naar wat iemand nodig heeft, in openheid, gelijkwaardigheid en respect.

Alle gespreksonderwerpen op het gebied van gezondheid (hoe die wordt beleefd, niet de medische kant), relatie, werk, sociale omgeving en innerlijke belevingswereld zijn mogelijk, alles is bespreekbaar. Blijf er niet mee zitten, deel waar je mee worstelt, zet een schijnwerper op moeilijke en donkere plaatsen, en leer leven op een andere manier. Bel voor meer informatie of kom langs voor een kennismakingsgesprek!

Julia Jongert - Menscounselling

Julia Jongert

Contactinformatie

adres iconBezoekadres:
Oosterleek 15
1609 GA  Oosterleek


Telefoon Menscounselling 06 - 15 56 69 29

 contact@menscounselling.nl


LinkedIn Menscounselling